Guide: Sådan vælger du de rette ridebukser

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.
Står du overfor at skulle investere i nye ridebukser, kan det være en svær beslutning at tage. Der findes en hel jungle af forskellige ridebukser på markedet, som kan forskellige ting og ser forskellige ud. Så hvordan tager man den rette beslutning, så pengene ikke er spildt? Denne guide giver dig tre faktorer, som bør være afgørende for dit valg af ridebukser.

Overvej, hvor meget grip du har brug for
Når du vælger ridebukser, er det vigtigt at overveje, hvor meget grip du har brug for. Grip er det materiale, der er placeret på indersiden af ridebukserne for at give dig bedre kontakt og kontrol med sadlen, så du ikke glider rundt. Når det kommer til grip, er der oftest tale om to forskellige kategorier:
  • Halvt eller delvist grip: Her menes der grip, som hovedsageligt sidder omkring knæene. Det giver som oftest mest mening at bruge bukser med halvt grip, hvis man springer meget og dermed har brug for at bevæge sig frit i sadlen. Derfor er det også typisk en slags ridebukser, som bruges af mere erfarne ryttere, som ikke har brug for lige så meget antiskrid-materiale.
  • Helt eller fuldt grip: Bukser med helt grip henviser til ridebukser med antiskrid-materiale fra læggen og helt op til numsen og på knæene. Det er en god løsning, hvis du rider dressur eller generelt sidder mere stille på hesten, og derfor ikke skal glide rundt i sadlen. Det er også en god løsning for nybegyndere, som helst ikke skal falde af hesten.
Rider du sommer eller vinter?
En anden faktor, du skal overveje, når du vælger ridebukser, er årstiden. Hvis du primært rider om sommeren, kan det være en god idé at vælge ridebukser, der er lette og åndbare. Disse ridebukser vil hjælpe med at holde dig kølig og komfortabel, selv på varme dage. Omvendt, hvis du rider om vinteren, bør du vælge ridebukser, der er varme og isolerende. Disse ridebukser vil hjælpe med at holde dig varm og beskyttet mod kulden.

Undervurdér ikke vigtigheden af åndbarhed og stræk
Åndbarhed og stræk er to vigtige faktorer, der kan påvirke din komfort og bevægelsesfrihed, når du rider. Ridebukser, der er åndbare, tillader luft at cirkulere og hjælper med at forhindre, at du bliver for varm og svedig. Stræk er også vigtigt, da det giver dig mulighed for at bevæge dig frit og komfortabelt på hesten. Sørg for at vælge ridebukser, der er lavet af åndbare materialer og har eksempelvis firevejsstræk, så du kan nyde din ridetur uden ubehag.
Uanset hvilken slags ridebukser du er på udkig efter, har Envy-Equestrian.com formentligt det, du leder efter og kan være behjælpelige med yderligere rådgivning. 
Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. 

Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.