Hvordan refinansierer du dine lån?

// Annoncørbetalt indhold

Denne artikel er sponsoreret af  Leading Web Solutions 

Er du en af de mange danskere, som har et eller flere lån og ønsker du at forbedre dine lånevilkår, så du kan have flere penge til dig selv, hver måned? I så fald er refinansiering en rigtig god mulighed for dig. Refinansiering kan skære betragteligt i de månedlige afdrag, hvis bare man gør det på det rigtige tidspunkt. Men hvem kan refinansiere deres lån og hvilke lån kan man overhovedet refinansiere? Dette og meget mere, giver vi dig svaret på i denne artikel. Så hvis du er træt af at betale mere end du behøver, måned efter måned, kan du med fordel tage en pause og læse med, så du er godt rustet til at refinansiere dine lån.

Hvad betyder refinansiering af et lån?

At refinansiere et eller flere lån, betyder kort og godt, at man ved at optage et nyt lån, betaler et eller flere eksisterende lån ud. Der er selvfølgelig flere detaljer involveret, men i sin enkelthed, er det refinansiering kort forklaret. Hvis man skal gå lidt dybere i det, så handler det om, at man gerne vil forbedre sin lånevilkår eller samle flere lån på ét sted. På https://besterefinansiering.no/ kan du læse mere om hvad refinansiering af lån er og betyder.

Hvorfor refinansiere sine lån?

Der kan være flere forskellige grunde til at man ønsker at refinansiere et lån. Når man optager et lån, gør man det til en vis rente. Renten er påvirket både af lånudbyderens vilkår, men også af udefrakommende faktorer, som for eksempel et præsident valg i USA. Nogle har derfor optaget deres lån på et tidspunkt, hvor renten var noget højere end normalt og de sidder derfor med det forholdsvis dyrere lån, end hvad renten på nuværende tidspunkt er.


Ved at refinansiere et lån når renten er lavere end da man optog sit eksisterende lån, kan man derfor nedbringe størrelsen på de månedlige afdrag og give sig selv flere penge mellem hænderne. Penge, som man kan bruge på andre ting eller sætte ind på sin opsparingskonto. Hvis man har mere end ét lån, kan det også spare en masse penge, når man refinansiere. Ved at låne til at betale alle lån ud, skal man dermed kun afdrage og betale rente ét sted.

Hvem kan refinansiere sine lån?

Hvis man går med et ønske om at refinansiere ét eller flere af sine lån, så gælder der de samme krav til ens økonomiske situation, som da man optoge de eksisterende lån. Man mås stadig ikke være registreret i RKI og man skal stadig have en stabil og forholdsvis fornuftig indkomst. Størrelsen på ens indkoms er i realiteten ikke det vigtigste for låneudbyderen. Det er derimod rådighedsbeløbet, som er det beløb man, efter alle de faste udgifter er betalt.


Grunden til at de fokuserer så meget på dette beløb, er, at det skal sikre, at man har råd til at betale de månedlige afdrag, uden at det gør, at man skal negligere andre faste udgifter. Dette gør udbyderen ikke for ansøgerens skyld, men for deres egen, da det for dem, handler om at få deres penge tilbage og ikke risikere at afdragene bliver nedprioriteret, da der skal være penge til mere presserende udgifter, som for eksempel husleje og ens madbudget.

Hvor er det bedst at refinansiere ens lån?

Hvis man har besluttet sig for, at refinansiering er en god løsning på ens økonomiske problemer eller at det bare vil være lækkert at have flere penge mellem hænder, så skal man også finde ud af hvor det er bedst at søge om at refinansieringslån. Mange vælger bare at gå ned i banken og tage en snak med deres bankrådgiver og selvom det kan være en god idé, er det ikke altid en god idé, og det kan være nødvendigt for nogle, at finde andre veje.


Hvis man enten ikke kan eller vil låne pengene i banken, så har man andre muligheder, såsom de forskellige låneudbydere man kan finde med en hurtig googlesøgning. Det kommer både med fordele og ulemper, uanset hvor man vælger at låne pengene til at refinansiere sine lån. Derfor kræver det at man sætter sig godt ind i de forskellige låneudbyderes vilkår og betingelser, så man sikrer sig, at man får det bedst mulige lån.

Sådan vælger du den rigtige låneudbyder

For at være sikker på, at du får mest muligt ud af at refinansiere dine lån, skal du tage dig god tid til at undersøge de forskellige låneudbydere og deres forskellige vilkår og betingelser, og endnu vigtigere, deres priser. For at finde frem til disse oplysninger, er man først og fremmest nødt til at finde frem til de relevante låneudbydere. Det gør man ved at se på hvor meget det er muligt at låne og så sortere dem fra, der ikke kan leve op til ens lånebehov. 


Når det feltet er gjort mindre, så kan man begynde at se nærmere på de faktorer der er afgørende for, om der er tale om et fordelagtigt lån. En af dem er selvsagt renten, som er den motiverende faktor for de fleste. Her er det naturlig vis afgørende, hvor ens rente er på det nuværende lån, og så må man selv bestemme, hvor lav renten skal være, for at det er attraktivt at optage et nyt lån. ÅOP på det nye lån er også værd at kigge nærmere på, da den bestemmer hvor store de samlede årlige omkostninger ved lånet vil være.

 Denne artikel er sponsoreret af  Leading Web Solutions


Om annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør. Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites. Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.
Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde. Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.