Find det bedste kredittkort med cashback
// Annoncørbetalt indhold
Samarbejde med GulogGratis branded content
Denne artikel er sponsoreret af Kredittkortinfo.no
Siden det første kreditkort så dagens lys, er der, som med så mange andre brancher, sket utroligt meget, i forhold til hvad man kan med et kredittkort. Et af de nyeste påfund, er det såkaldte ‘cashback-program’ som er en opfindelse, der giver ejerne af kreditkortet nogle af deres penge igen, når de bruger kortet i bestemte butikker eller kæder. Men hvad går cashback præcist ud på? Og hvordan finder man det bedste kreditkort med cashback? Alt dette kan du få svar på, hvis du læser med i resten af denne artikel.
Hvad går cashback ud på?
I sin enkelthed, så går cashback-programmet ud på, at du får en procentdel af dine køb tilbage, når du bruger kortet i ens bestemt butik. Disse butikker skal være en del af programmet, for at du kan optjene penge nok i cashback, til at du kan få dem udbetalt. De fleste udbydere af dette program, har nemlig en minimumgrænse for, hvornår man kan få udbetalt de penge man har optjent i cashback. Nogle udbydere tilbyder dog automatisk cashback, så pengene kommer tilbage på ens konto, uden at man skal gøre noget selv.
For at komme igang, så kræver det blot at man tilmelder sit kort. I VISA’s tilfælde, så skal man blot klikke sig ind på deres hjemmeside, oprette en konto og tilmelde sit kreditkort. Herefter vil man automatisk opnå cashback, når man bruger det tilmeldte kort i en af de butikker der er med i programmet. I VISA’s tilfælde, er det i skrivende stund over 1700 forskellige butikker, som er en del af deres cashback program og som man dermed, kan optjene cashback ved at bruge sit kort hos. Det er ligeså enkelt som selve konceptet.
Hvilke kreditkort har cashback?
VISA er hjernen bag cashback og selvom der findes andre kreditkortudbydere, der tilbyder dette program, så er primært VISA-kort der kommer med cashback, men som nævnt ovenfor, så findes der også andre udbydere, der har tilsvarende programmer. I VISA’s tilfælde kan alle deres kredit- og debitkort tilmeldes programmet, hvilket gør det attraktivt for rigtigt mange brugere. Det er dog vigtigt at notere, at cashback i nogle tilfælde også afhænger af udbyderes egne vilkår, og kan derfor ikke sammenlignes med VISA’s 1-1.
Der kan være stor forskel på de forskellige udbyderes vilkår og betingelser. Hvor nogle kræver at man beder om pengene udbetalt, gør andre det automatisk indenfor en 30-dages periode og enkelte med det samme. Nogle udbydere har en begrænsning på, hvor meget man kan optjene per måned eller per år, ligesom de også kan have et krav om, at man bruger et vidst minimumsbeløb, før man kan få udbetalt den cashback man har optjent. Casback adskiller sig fra udbyder til udbyder og kort til kort, og det skal man opmærksom på.
Hvem kan få del i cashback-programmet?
Hvis man har læst med så langt og tænker, at det lyder rigtigt spændende og overvejer om man skal melde sit kort til, så kan man roligt gøre det, så længe ens kort er accepteret, af den udbyder man ønsker at tilmelde sig. Her kan det være en fordel at sætte sig ind i de forskellige udbydere og deres vilkår og betingelser, så man har et godt indblik i hvad der tilbydes og hvor det derfor vil være mest profitabelt, at være en del af programmet. I denne artikel har vi fokus på kreditkort, men også dem med debitkort, kan tilmelde deres kort, til de forskellige programmer, så længe udbyderen af kortet og programmet er den samme.
Hvis man er interesseret i et cashback kreditkort og man ikke har et kreditkort i forvejen, så skal man igennem en ansøgningsproces, der afgør om man overhovedet kan blive godkendt til et kreditkort, inden man kan gå så langt, som at tilmelde sig til cashback programmet. Denne proces minder på mange måder om når man skal ansøge om et lån. Der skal gives oplysninger om indkomst og rådighedsbeløb, og man vil derudover blive kørt igennem et kredittjek. Selv men består dette, kan udbyderen godt finde på at bede ansøgeren om at dokumentere forskellige forhold, som f.eks. i form af lønseddeler eller andre dokumenter.
Dette skal du være særligt opmærksom på
Har du allerede et kreditkort eller ved du, at du forholdsvis let kan blive godkendt til et og ønsker at tilmelde det et cashback program, så er der nogle særlige forhold, man skal være opmærksom på. Først og fremmest skal man kigge på, hvad man får ud af at være en del af det pågældende program. Hvor stor en procentdel får man tilbage? Har udbyderen en minimum og/eller maksimumgrænse for, hvor meget kan optjene og/eller få udbetalt? For at finde det bedste kreditkort med cashback, er man også nødt til at undersøge de forskellige udbyderes programmer og kort, for at kunne finde ud af hvad der vil være det bedste for en.
Det er også vigtigt at man undersøge om der forfindes eventuelle gebyrer eller lign. der kan have indflydelse på hvor meget man får ud af det, som en del af det specifikke program. Der kan være store forskelle, men det kan kræve, at man skal dykke dybt ned i vilkår og betingelser, for at finde dem. Det kan dog være en rigtig god idé, da det kan gøre, at man får det maksimale ud af at være tilmeldt med sit kort og derved en del af det specifikke program. Er du kun interesseret i det bedste af det bedste, når det kommer til cashback, så skal du være endnu mere investeret i din research, for at sikre dig, at du finder det absolut bedste.
Her er det bedste kreditkort med cashback for dig
I denne overskrift vil vi bede dig bide mærke i to specifikke ord: “for dig”. Grunden til at vi skriver sådan, så er det fordi, at der ikke rigtigt findes et “bedste kreditkort med cashback”. VISA’s cashback program giver lige vilkår for alle tilmeldte, uanset hvilket kort de er tilmeldt med. Det gør, at alle VISA kort derfor er lige gode, og på samme måde forholder det sig ved de andre konkurrenter på markedet. Selv hvis det var muligt at udpege ét specifikt kort, så vil det stadig ikke altid være det bedste for nogle. Når det kommer til at finde det bedste, i dette tilfælde et kreditkort med cashback, så bør man nemlig altid fokusere på sine behov først.
Ens egne behov, er nemlig det, der er afgørende for, hvad der er bedst for dem. Hvis et specifikt kreditkort eller debitkort med cashback, ikke opfylder de behov og forventninger man har som kunde, så er det bare ikke det bedste kort. Det kan ikke diskuteres. Sådan er det ikke kun med kreditkort, men også med mange andre produkter og ydelser. Vores behov er det vigtigste og derfor er det så vigtigt, at man tager sig god tid til at undersøge markedet og de forskellige udbyderes forskellige kort, men også deres forskellige vilkår og betingelser.
Brug altid dit kreditkort ansvarligt
Når det kommer til cashback, så er der stort set kun fordele. Det koster ikke noget og man kan få nogle af sine penge tilbage, når man bruger kortet på køb i specifikke butikker. Det at man kan “tjene penge” på at bruge sit kredikort, kan lulle nogle i søvn og få dem til at glemme, at det rent faktisk er et kreditkort de har og derfor let kan kan komme til at sætte sig i kreditkortgæld, fordi de er mere fokuseret på at spare og optjene, end at holde øje med deres saldo. Uanset om der er tale om kreditkort med cashback eller kreditkort uden, så er det vigtigt, at man forstår hvad et kreditkort er og hvordan det rent faktisk virker.
Det ved de fleste selvfølgelig godt og det er da også det overvældende flertal, der har styr på deres forbrug og dermed deres økonomi. Men der findes svage sjæle og alle kan lade sig rive med, svag sjæl eller ej. Derfor er det ekstra vigtigt, at have ansvarligheden med i baghovedet, når man benytter sig af at kreditkort med cashback. Det kan tage overhånd hvis man ikke passer på og hvis vi nu skal være helt ærlige, og det skal vi jo, så tjener man i realiteten ikke noget, når man bruger cashback. Man betaler jo i princippet bare en lille smule mindre, for noget man alligevel ville have køb, nu eller på et senere tidspunkt.
Denne artikel er sponsoreret af Kredittkortinfo.no